Uluslararası Konuralp Gazi ve Düzce Tarihi Sempozyumu düzenlenecek

Uluslararası Konuralp Gazi ve Düzce Tarihi Sempozyumu düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun desteğiyle Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesince 23-24 Kasım tarihlerinde Uluslararası Konuralp Gazi ve Düzce Tarihi Sempozyumu gerçekleştirilecek

Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyumda, Antik Çağ’dan başlayarak Yakın Çağ’ın sonlarına kadar olan süreçte Düzce’nin geçirdiği değişim kapsamlı olarak ele alınacak. Şehrin kimliğini oluşturan kültürel değerlere dair araştırmaların paylaşılacağı sempozyumda, şehrin önemli tarihi şahsiyetlerden kabul edilen Konuralp Gazi’nin faaliyetlerine dair değerlendirmeler yapılacak. Osmanlıların Bizanslılarla mücadelesinde büyük başarılara imza atarak Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna önemli katkılar sağlayan Konuralp Gazi’nin gerçekleştirdiği fetihler ve şehrin gelişimine sağladığı katkıların konuşulacağı sempozyum kapsamında, “Düzce Yöresinde Orhan Gazi’nin İzleri: Orhan Gazi Cuma Camileri” belgeseli gösterilecek. Etkinlik kapsamında “Düzce Su Altı Dünyası” başlıklı fotoğraf sergisi de ziyarete açılacak.Türkiye’nin yanı sıra ABD, Japonya, Avusturya, Yunanistan, Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 50’ye yakın bilim insanının katılacağı etkinlik, akademisyenlerin, öğrencilerin ve ilgililerin katılımına açık olacak.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN