Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi Haliç’e hazır

Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi Haliç’e hazır

Alanya Belediyesi Mutfak Mirası ekibi, 2 Nisan’da yöresel yemek ve lezzetleri tanıtacağı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler buluşması için hazırlıklarını tamamladı

Alanya Belediyesi, şehrin yöresel lezzetlerini tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mutfak Mirası ekibi, 2 Nisan Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması için Alanya ayağının hazırlıklarını tamamladı. Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlenecek. Alanya Belediyesi’nin Haliç Kongre Merkezi Kuleli Salonu’nda kuracağı standında, yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Gelen konuklara sadece Alanya yemeklerinin ikramından oluşacak öğle yemeği menüsü Akdeniz Aşçılar Derneği, AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Alanya Belediyesi mutfak ekibi ile gerçekleştirilecek. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleri ile hazırladıkları yemekler, tatlılar ve tarımsal ürünleri Alanya Belediyesi’nin tanıtım standında sergilenecek.Tarımsal, Tropikal ve Yöresel tatlardan örnekler hazırlandıAlanya Belediyesi Mutfak Mirası ekibi, Haliç Kongre Merkezi’nde Pazar günü misafirlerin beğenisine sunacağı yöresel lezzetler için bütün çeşitleri hazırladı. Tarımsal ürünlerden tropikal lezzetlere, yöresel tatlardan geleneksel ürünlere birçok ürün hazırlanarak ustaların marifetli elleri için paketlendi.31 kişilik ekip kurulduHaliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması için Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 31 kişilik ekip kuruldu. Alanya Belediyesi’nin kurduğu 31 kişilik Mutfak Mirası Ekibi’nde 10 kişi Akdeniz Profesyonel Aşçılar Derneği’nden 3 öğrenci ve 1 mutfak eğitmeni ödüllü şef AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden ve Alanya Belediyesi personelinden oluşuyor.Öğrenciler avokadodan yapılacak farklı lezzetleri sunacakKafileye AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden katılacak öğrenciler ve mutfak eğitmeni, Alanya’nın gelenekselleşen lezzeti avokado meyvesinden farklı lezzetleri misafirlerin beğenisine sunacak. Ayrıca ALTAV Müdürü Seda Özbek de kafilede yer alarak Alanya’nın tanıtımını yapacak.Bin 500 kişilik öğlen yemeği ve Tema Mutfağı standının Pazar günü düzenlenecek olan Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na damga vurması bekleniyor.

ANTALYA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN