ARÜ’den Kırgızistan’a eğitim köprüsü

ARÜ’den Kırgızistan’a eğitim köprüsü

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof

Dr. Mehmet Biber ve Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Aydoğmuş, iş birliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları konularında protokol imzalamak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e ve Oş Şehrine ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretler kapsamında Türkiye Bişkek Büyükelçiliği Müsteşarı Gönenç Ağacıkoğlu ve Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula ile görüşen Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversite hakkında bilgiler verdi.

‘‘Manas Üniversitesi ve Oş Devlet Üniversitesi ile iş birliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıyla Üniversitemiz gücüne güç katacak’’Türkiye Manas Üniversitesi’nin de ziyaret edildiği programda ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ve Türkiye Manas Üniversitesi yönetim kadrosuyla istişarelerde bulunularak iş birliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı konularında protokol imzaladı. Gerçekleşen toplantının ardından Kırgızistan’ın Oş Şehrine geçen Rektör Prof. Dr. Biber ve Dr. Öğr. Üyesi Aydoğmuş Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Kanıbek İsakov ile görüşmelerde bulundular. Görüşmenin ardından Üniversitemiz ve Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi arasında mutabakata varılarak iş birliği protokolü imzalandı. Bir süre Rektör Prof. Dr. İsakov ile sohbet eden Prof. Dr. Mehmet Biber ziyaretin ardından Oş şehrinde bulunan liseleri ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde Kırgız öğrencilere Üniversite hakkında bilgiler verildi. Lise ziyaretlerinin ardından program Kazakistan ziyaretlerine devam edilmek üzere sona erdi.

ARDAHAN/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN