Çıldır yeni caminin minaresi yükseliyor

Çıldır yeni caminin minaresi yükseliyor

Yapımına 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanan Çıldır Yeni Cami inşaatının yapımı inşaat sezonun açılmasıyla birlikte yeniden başladı

2017 yılı içerisinde 3’lü kubbe, ana kubbe ve iki minare inşaatı , şadırvanlar olmak üzere kaba inşaatı tamamlanıp teslim edilmesi planlanmakta olan caminin ana kubbesinin betonu geçen yıl atılmıştı. Bu yılda inşaat sezonu ile birlikte minarelerin yapımına başlandı.İnşaatı devam eden yeni cami, günümüz şartlarına uygun, halkın ihtiyaçlarına cevap veren, bay-bayan abdesthane, misafirhane, konferans salonu ve kütüphane gibi hem dini, hem de ilmi sosyal faaliyetlerin rahat ve huzurlu bir ortamda icra edilebilecek şekilde planladı. İlçede bulunan tek caminin yetersiz olması sebebiyle inşa edilen yeni cami ilçede ilk, Ardahan’da üçüncü çift minareli camii olacak.

ARDAHAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN