Gürcistan’a geçişler yüzde 41 azaldı

Gürcistan’a geçişler yüzde 41 azaldı

Ardahan’ın Posof ilçesinden Gürcistan’a olan geçişlerin azaldığı belirtildi

Posof Türkgözü Sınır Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nisan ayının ilk on gününde Türkiye’den geçişlerde yüzde 41’lik oranda azalma yaşandı.

Para birimleri Lari’nin dolara endekslediği Gürcistan’da dolar yükseldikçe Türk lirasının değerinin de düştüğü belirtildi. İki yıl önce 100 liraya 120 Lari alınırken, şimdilerde 100 liraya sadece 56 Lari alınabiliyor. Ayrıca araç geçişlerinde Sigorta Kanunu da çıkarıldığı için uluslararası araçların dışında artık Türkiye’den geçen araç sayılarında ciddi oranda azalma yaşandığı kaydedildi.Posof Türkgözü Sınır Kapısından geçmek için sıra bekleyen araçlar artık yok denecek kadar azalırken, bölgede sadece tırların geçişi devam ediyor. Kapıdan geçmek isteyen bir otomobilin 15 günlük sigortası 30 Lari tutarken, otobüs 45, tırlar ise 60 Lari ödüyor. Bu nedenlerle araçlarda geçiş Nisan ayında ilk on günde yüzde 41 azalma yaşandı. Ayrıca Ahıska pazarından alışveriş yapmak için Posof’tan gidenlerin sayısı da oldukça azaldığı belirtildi.Öte yandan, Gürcistan’dan gelip Posof’tan alışveriş yapanların sayısında da gözle görülür oranda artış yaşanıyor.

ARDAHAN/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN