İŞKUR Otobüsü Ardahan’da

İŞKUR Otobüsü Ardahan’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında yola çıkan “İŞKUR Otobüsü”, Ardahan’da stant açarak vatandaşları bilgilendirdi

İŞKUR otobüsünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programının tanıtımı yapıldı, iş başı eğitimi ve iş sağlığı ve güvenliği konularında ise bilgilendirmelerde bulunuldu.Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte standı ziyaret etti. İŞKUR yetkililerden faaliyetle ilgili bilgi alan Vali Bilmez, “Kampanyanın amacı, dünyada ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Türkiye’de istihdamı arttırmaktır” dedi.Vali Bilmez ayrıca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan kampanya ile Ardahan’da İŞKUR İl müdürlüğü tarafından 3 bin 269 kişiye istihdam imkânının sağlandığını kaydetti.Konu hakkında açıklama yapan Ardahan İş - Kur İl Müdürü Ahmet Sonkaya ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Şubat ayında başlattığı istihdam seferberliği kapsamında bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık ve bağlı olan müdürlüklerimizin tayin ettiği otobüs istihdam konusunda bilgilendirme adına Milli Egemenlik parkında çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızın İş - Kur ile ilgili, iş sağlığı, güvenliği ile ilgili tüm merak ettiklerine ve sorularına cevap vermeye çalışıyoruz. Bakanlık olarak hizmetlerimize devam ediyor ve vatandaşlarımızı stantlarımıza davet ediyoruz. İstihdam konusunda ilimizde hedeflediğimiz sayı 3 bin kişiydi. Şu an bu hedefi aşmış durumdayız. İstihdam konusunda yeni hedefler doğrultusunda ilerleyeceğiz. Fakat gelen yenilikler ile istihdam konusunda artık iş sağlığı ve güvenliği hakkında daha yoğun çalışmalar yapacağız. Eğitim ve farkındalık çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ARDAHAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN