8 ülkenin ezgileri ve halk oyunları Artvin’de can buldu

8 ülkenin ezgileri ve halk oyunları Artvin’de can buldu

Rize ve Artvin’de bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Artvin’de renkli görüntülere sahne oldu

Artvin’de tulum ve mehteran takımının çaldığı müzikler eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan 8’inci Uluslararası Tulum ve Müzik Festivaline Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz, kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş katıldı.Kortej yürüyüşü sonrası Artvin Valiliği önündeki Milli İrade Meydanı’nda açılışı gerçekleşen festivalde İstanbul, Ankara, Rize, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Çeçenistan ve Karaçay Malkar’dan gelen halk oyunları dans toplulukları sahne alarak gösterilerini sundular.Yaklaşık 350 dansçının, 10 farklı halk oyunları dans topluğunun sahne aldığı festivaldeki gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Artvin Valisi Ömer Doğanay açılışta yaptığı konuşmasında böyle bir festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, tulum festivalinin tüm dünya insanlarının kardeşlik ve kaynaşması adına çok önemli ve anlamlı bir etkinlik olduğunu dile getirdi.Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de konuşmasında geleceğini turizmde arayan bir şehrin belediye başkanı olarak uluslararası organizasyonlara sahiplik yapmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu tarz etkinlikler bizlerin şevkini, isteğini artırıyor. Artvin kabuğunu kırmaya başlamıştır. Sokaklarımız cıvıl cıvıl. Turizm kenti olacağız dedik bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Hareketli bir toplumda turizm de gelişir. Yakaladığımız bu ivmeyi kaybetmeyeceğiz. Bu festivalimize katılan kardeşlerimizden bir isteğim var. Artvin cennetten bir köşe. Kendi memleketlerinize gittiğinizde oradakilere cennetten selam götürün” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından halk oyunları toplulukları tek tek sahneye çıkarak bölgelerine ve ülkelerine ait halk oyunları ve danslarını sahnelediler. Birbirinden renkli gösterilere sahne olan festival Artvinlilere unutulmaz bir gece yaşattı.Dans gösterilerinin ardından her grubun kendi aralarından belirlediği halk oyuncu kadınlar arasında 8’inci Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali güzellik yarışması yapılırken, festival yöresel sanatçıların konseriyle sona erdi.

ARTVİN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN