Artvin’de alt yapı sorunu kalmayacak

Artvin’de alt yapı sorunu kalmayacak

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 2019 yılına kadar çarşı mahallesinde 4 caddenin alt yapı ve kaldırımları yenilemek için komisyon kurarak çalışmalara başladığını söyledi

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kocatepe seçildiği günden bu güne kadar Artvin’de birçok ilke imza attı. Şehrin temel sorunlarını büyük bir ölçüde çözmeyi başaran Kocatepe, alt yapıya dokunmak için hazırlıklar yapıyor. Bunun için Belediye öncülüğünde kurulan Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Birimi çalışmalarına başladı.AYKOME ilk toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe başkanlığında Belediye, ÇEDAŞ, Türk Telekom ve BOTAŞ yetkililerinin katılımı ile geniş kapsamlı olarak gerçekleştirdi.Toplantıda Başkan Kocatepe, içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur su giderleri, elektrik, Telekom ve doğalgaz hizmetlerinin yer altında koordineli şekilde birleştirerek vatandaşları mağdur etmeden biran önce tamamlanmasını istedi. Kocatepe, “Artvin’de yer altına girmek oldukça zor. Bu zorlukları hep birlikte iyi niyetle aşarak örnek bir projeyi hayata geçirmeliyiz. Buna ilk olarak Hürriyet Caddesi’nde Kültür Sokağı projemizle başlamalıyız. Kültür sokağında bina giydirmelerimiz tamamlandı şimdi alt yapıya başlıyoruz. Hep birlikte koordineli şekilde çalışma yürüterek en kısa zamanda alt yapısıyla üst yapısıyla örnek bir kültür sokağı projemizi hayata geçirmiş olacağız. Burası Artvin için örnek olacak ve devamında İnönü, Cumhuriyet, Şehit Dursun Acar caddeleri başta olmak üzere tüm Artvin’in alt yapısını yeniden imar etmiş olacağız. Benim tam olarak arzuladığım düzenli bir alt yapıyla birlikte geniş kaldırımlar, sürekli akan bir trafik, aydınlatmasıyla peyzajıyla turizme katkı sunacak güzel bir şehir. İnsanlar bebek arabasıyla, engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyeleriyle rahat hareket edebilecekleri geniş kaldırımlar istiyorum. İlimize doğalgaz geliyor. Bunun için de bir fırsat olarak değerlendirip alt yapıya hızlıca girerek koordineli şekilde çalışmalarımızı planlayıp kısa zamanda tamamlayabiliriz. Tüm alt yapımızı birleştirip hem güvenli hemde daha düzenli bir hale sokabiriliz. Bu Komisyonun önemli bir işe imza atacağını düşünüyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Akköy, Belediye teknik ve imar işleri yetkilileri, ÇEDAŞ İl Müdürü Osman Aydın ve Türk Telekom yetkilileri hazır bulundu.

ARTVİN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN