Artvin’de kansere karşı yürüyüş düzenlendi

Artvin’de kansere karşı yürüyüş düzenlendi

ARTVİN (İHA) – Artvin’in Borçka ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve ilçe kaymakamlığı ile ortaklaşa olarak “Rahim Ağzı Kanserine Dur Diyelim’ ve Sağlıklı Yaşam” yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Borçka Belediyesi önünden başlayan yürüyüş ilçe Toplum Sağlığı Merkezi binası önünde sonlandı. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Hemşire Elmas Akın, “Rahim ağzı kanseri; dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken, ülkemizde onuncu sıradadır. Rahim ağzı kanseri nedeni tamamen aydınlatılmış ve önlenebilen tek kanserdir. Ülkemizde Ocak ayı Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiş, çeşitli etkinlikler düzenlenerek bilgilendirme yapılmaya ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) de ücretsiz olarak verilen tarama programları tanıtılmaya çalışılmaktadır. Kanserden korkmayalım, tedaviden kaçmayalım” ifadelerini kullandı.Düzenlenen yürüyüşe İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Memiş Türk, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

ARTVİN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN