Türkiye’nin kar sütündeki tek Karakucak Güreşleri İngiliz basınında

Türkiye’nin kar sütündeki tek Karakucak Güreşleri İngiliz basınında

Artvin’in Şavşat ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kar üstü karakucak güreşleri İngiliz basınında yer buldu

İngiltere’nin ünlü Daily Mail Gazetesi kar üstü güreşlerini "Bırrrrrrr" başlığı ile "Yarışmacılar Türkiye’nin buz kralı olmak için yarıştı" diye duyurdu. Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Veliköy’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kar Üstü Karakucak Güreşleri geçtiğimiz 10 Şubat Cumartesi günü Artvin Valiliği, Şavşat Kaymakamlığı, Veliköy Muhtarlığı ve Veliköy Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle bin 370 rakımlı Veliköy’de düzenlenmişti. Güreşlere, Artvin’in yanı sıra Rize, Ardahan, Kocaeli, Tokat, Erzurum, İstanbul, Sivas ve Samsun illerinden ve Gürcistan, İran, Ukrayna ile Azerbaycan’dan toplam 174 sporcu katılmıştı.Güreş müsabakaları, 11 kategoride yapılırken, finalde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına güreşen sporculardan Hamza Köseoğlu ve Kenan Gör karşı karşıya geldi. Mücadeleyi kazanan Hamza Köseoğlu, başpehlivan oldu.Asırlık bir gelenek olan Ata sporu güreşlerin bu yıl yapılan 23’ncü uluslararası kar üstü karakucak güreşleri, Güreşçilerin zaman zaman kardan etkilenerek zor anlar yaşadığı müsabakalar renkli görüntülere sahne olmuştu.

ARTVİN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN