Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Artvin’de

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Artvin’de

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli’nin açılışı ve bir dizi ziyaret için bugün Artvin’e geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan beraberindeki Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Cankurtaran Tüneli’nin açılışı sonrasında Artvin il merkezine gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havaalanı, Cankurtaran Tüneli, Hopa Balıkçı Barınağı, Terminal Binası Projesi, Artvin-Ardanuç Yol Yapım Projesi ve Çevre yol yapım projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.Önemli bir tüneli hizmete sunduklarını ifade eden Arslan, Kars ve Ardahan üzerinden Artvin’e gelen tır trafiğinin de kolaylıkla Gürcistan’a geçebileceğini kaydederek, "Bu ülkede 80 yılda 50 kilometre tünel yapabildik. En büyük tünel 3 bin 250 metre ile Bolu Dağı tüneliydi. Yapımı 19 yıl sürdü ve onu da AK Parti Hükümeti olarak biz bitirdik. Cankurtaran Tüneli 5 bin 200 metre. Bugün itibarıyla hizmete giren Türkiye’nin en büyük çift tüp tüneli olacak" ifadesini kullandı.Artvin’de 47,5 kilometre tünel bulunduğunu dile getiren Arslan, şunları söyledi:"80 yılda 50 kilometre tünel yapmışız, sadece Artvin ilinde yapmış olduğumuz tünel uzunluğu 47 kilometre. Yusufeli Barajı nedeniyle yenilenecek yolları düşünürseniz 67 kilometre yol yenilemiş olacağız. Bu 67 kilometrenin de 52 kilometresi tünel. Memnuniyetle belirteyim ki son 15 yılda biz 389 kilometre tünel bitirdik. Artık her sene 50 kilometre uzunluğunda tünel bitiriyoruz. Toplamda 439 kilometre tünel bitirildi, şuanda da 438 kilometre tünel çalışmaları devam ediyor. Biz yaptığımız projelerin bir an önce bitmesi ve milletimizin hizmetine girmesi adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz."Arslan, tünelin erken bitmesine rağmen geç açılmasıyla ilgili zaman zaman eleştiriler aldıklarını belirterek "Onun bizimle bir ilgisi yok. İş mahkemelere gitti. Yaklaşık 18 ay mahkeme kararını beklemek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

ARTVİN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN