Aydın pilot il oldu, çiftçi kayıt sisteminde değişiklik yapıldı

Aydın pilot il oldu, çiftçi kayıt sisteminde değişiklik yapıldı

Çiftçilerin desteklemelerden yararlanmak için hazırlanan evraklarda bürokrasiyi azaltmak için, dosya alımı ve sistem girişi ziraat odaları tarafından yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı uygulamada pilot il olarak Aydın’ı belirledi.Konu ile ilgili olarak Aydın Ticaret Borsası salonunda toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda konu ayrıntıları görüşüldü. ÇKS sisteminin ziraat odaları eliyle yürütülmesinde herhangi bir sıkıntı oluşmayacağı, Bakanlığın yetki verdiği takdirde İl-İlçe Müdürlüklerinin de desteğiyle ziraat odaları tarafından rahatlıkla yürütülebileceği belirlendi. Çiftçilerin yeni uygulanan sistem sayesinde işlemlerini tek elden yürütebilecekleri konularında fikir birliğine varıldı. Aydın’daki Oda başkanları da böyle bir konuda Aydın’ın pilot il olarak seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.Toplantıya Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Tarım Orman İl Müdürü Ahmet Öktem, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın Çelik, Ziraat Odaları Başkanları ve il-ilçe sistem sorumluları katıldı.

AYDIN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN