Aileler Otizm Çalıştayı’na katıldı

Aileler Otizm Çalıştayı’na katıldı

Balıkesir’de faaliyet gösteren Otizm Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER), Balıkesir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile ’Ailem Eğitim Alıyor ve Beni Hayata Hazırlıyor Çalıştayı’ gerçekleştirildi

OBİDER, otizmli çocukların aileleri için çalıştay düzenledi. Otizmli aileler, çocukları ve destek veren kuruluşlar düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Plaket töreni öncesi OBİDER Başkanı Fatma Tabanlı bir konuşma yaparak, dernek çalışmalarını anlattı. Tabanlı, “Otizm Bireyleri Destekleme Derneği ve Balıkesir Valiliği Dernekler Müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğumuz bir projenin tanıtım toplantısını yapıyoruz. Düzenlediğimiz proje kapsamında ailelerimizin otizmde eğitimi nasıl olur, faydalı bilgiler nasıl olmalı? Bunun için Anadolu Üniversitesiyle işbirliği yaparak, Öğretim Görevlisi Dr. Çimen Acar ile birlikte şimdiye kadar sekiz defa çalıştay düzenledik. Otizmli ailelerin seminerlere katılamama sebebi, çocuklarını bırakamayacak yerleri olmadığı için. Ailelerin çalıştaylara katılabilmesi için Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı Rehabilitasyon Merkezi proje ortağımız oldu. Ailelerin eğitimlere katıldığı süreçte çocuklarımızın öğretmenleri ile birlikte eğitim yapması sağlandı. Bu sayede ailelerimiz çalıştaylara katılabildi. Şu ana kadar bu proje kapsamında ailelere üçüncü seminerimizi düzenledik ve devamı gelecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Türkiye’de bu alanda çalışan örnek bir kuruluşu Ankara’da ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledik. Eğitim projemize destek veren 7 kuruluşa plaket vererek teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu.Çalıştayda derneğe bağlı çocuklar da yaptıkları el işi eserleri görücüye çıkardı. Çalıştay sonunda katılımcılara plaket verildi.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN