Ayvalık’ta deniz patlıcanı avcılarına taviz yok

Ayvalık’ta deniz patlıcanı avcılarına taviz yok

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, denizlerin akciğeri olarak tanımlanan yasa dışı deniz patlıcanı avlayanlarla mücadelesini sürdürüyor

Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki su ürünleri ekipleri ilçenin en büyük mahallesi Altınova’da, İskele Jandarma Karakolu ekipleriyle birlikte bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda Ayvalık karasularında bulundurulması, avcılıkta kullanılması yasak olan, deniz patlıcanı avcılığında kullanılan ‘kankava’ adı verilen 7 adet av aracına el konuldu.Kankavaların alındığı teknelerin sahipleri hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, “Ayvalık genelinde yasa dışı avcılık yapanlarla ilgili mücadelelerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Özellikle de denizlerimizin eko sistemle temizlenmesinde çok önemli rol oynayan deniz patlıcanlarının yasa dışı olarak avlanmasının önüne geçebilmek için jandarma ve polis ekipleriyle gerçekleştirdiğimiz bu operasyonlar artarak devam edecektir” diye konuştu.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN