Burhaniye Belediyesi sokak hayvanları bakım evine ziyaretler devam ediyor

Burhaniye Belediyesi sokak hayvanları bakım evine ziyaretler devam ediyor

Burhaniye Belediyesi tarafından örnek bir uygulama ile devam eden sokak hayvanlarına yönelik bakım evi Burhaniyeliler tarafından da ilgi görüyor

Bu kapsamda sık sık öğrencilerin ziyaretçi akınına uğrayan bakım evini son olarak Burhaniye Uğur Okulları lise öğrencileri ziyaret etti.Burhaniye Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi uzun yıllardan beri Burhaniye’de hizmet vermekte olup sürekli geliştirilerek ve genişletilerek sokak hayvanlarının bakımı ve popülasyonunu kontrol altında tutmak için hizmet veriyor. Sokak hayvanlarına yönelik olarak kanunlar çerçevesinde kısırlaştırma ve kayıt altına alma işlemlerinin yapılıp hasta olan hayvanların tedavilerinin yapıldığı Geçici Bakım Evi Burhaniyeli öğrenciler tarafından da büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda son olarak Uğur Okulları Öğrenci ve Öğretmenlerinin anlamlı bir proje ile ziyaret ettiği bakım evi Burhaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Güleç tarafından gezdirildi.Burhaniye Uğur Okulları Lise öğrencileri düzenledikleri kermes ile Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi için mama aldılar. Sosyal Sorumluk projeleri kapsamında düzenledikleri kermesten kazandıkları para ile mama alan ve Burhaniye Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım evine teslim eden öğrenciler bakım evinin işleyişi hakkında da bilgiler aldılar. Burhaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Güleç nezdinde tüm bakım evini gezen ve işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler bakım evinde olmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.Uğur Okulları Kültür ve Edebiyat Öğretmeni Çiğdem Zengin “öğrencilerinin bu tür bir projede yer almaları bizleri çok memnun ediyor. Farkındalık yaratmak için böyle bir uygulama genç nesillerimiz için çok faydalı” dedi. Okul Öğrencisi Onur Karacan ise “Yazın alınan hayvanlar kışın gelmesiyle sokaklara bırakılıyor. Bu çok yanlış bir hareket. Burhaniye Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evini gezdik çok faydalı ve verimli bir yer. Belediyemize ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Yine okul öğrencilerinden Yiğit Türker “buraya gelmeden önce bilgisizdik. Yaptığımız gezi ile sokak hayvanlarını sevin ve koruyun. Burhaniye Belediyesi bu anlamda çok güzel bir proje yürütüyor teşekkür ederiz” dedi.Burhaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Güleç “Çok uzun yıllardır hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evimiz çok büyük özveriler ile çalışıyor. Yasalar çerçevesinde sokaklardan aldığımız hayvanları kısırlaştırıp kayıt altına alarak iyileşme sürecinin ardından sonra yaşam alanlarına tekrar bırakıyoruz. Ayrıca hasta ve hastalık taşıyan hayvanları toplayarak ayrı bir yerde tedavilerini yapıyoruz. Öğrencilerimizin de ziyareti bizi son derece memnun ediyor. Toplumumuzda bu şekilde bilinç oluşturmak için de okullarımız ile sürekli bağlantı içindeyiz” dedi.Sağlık Hizmetleri Müdürü Murat Bektaş ise bakım için pet shoplardan hayvan almak yerine bakım evindeki bakıma muhtaç hayvanların sahiplenilmesine dikkat çekerek “yazlık bir bölgede yaşıyoruz. Yazın buradan birçok hayvan sokaklara bırakılıyor. Biz bu hayvanların aşılarını bakımlarını yapıyoruz. Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızı bakım evimize bekleriz” dedi.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN