El emeği, göz nuru sergi açıldı

El emeği, göz nuru sergi açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen karma el sanatları sergisinin açılışına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Mal Müdürü Musa Asır, İlçe Müftüsü Sait Emin Ervas, AK Parti İlçe Başkanı Metin Ökçü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Avcı, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı

Açılış öncesinde konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Avcı, serginin açılışına katılan herkese teşekkür ederek, “Amacımız, Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri kapsamında Türk süsleme sanatları ve el sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. Gerçekten çok başarılı bir kurs dönemi oldu. 6 öğretmenimizin rehberliğinde 311 kursiyerimiz ortaya çok güzel eserler çıkardı. Tüm sanat severlerimizi sergimize bekliyoruz. Burayı ziyaret etsinler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi ve yaş pasta yapımı kursu ile ev yemekleri ve aşçı çırağı kursunda eğitim alan kursiyerlerin ortaklaşa yapmış oldukları ikramlara geçildi.Konuşmanın ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi 25 Şubat 2018 tarihine kadar açık kalacak ve sergideki eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN