Esra Gövem cinayeti zanlısına müebbet

Esra Gövem cinayeti zanlısına müebbet

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 29 Mayıs 2016 tarihinde, boşandığı eşi Esra Gövem’i öldürdüğü iddia edilen Tolga Yavaşer, müebbet hapis cezasına mahkum edildi

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlandı. Sanık Tolga Yavaşer, indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada Körfez Kadın Dayanışması Grubu üyesi kalabalık bir kadın topluluğuyla maktule Esra Gövem’in annesi Ferda Gövem ve babası Hasan Gövem hazır bulundu. Gövem ailesinin kararı buruk bir heyecanla karşıladığı gözlenirken, duruşma öncesinde Kadın Dayanışması Grubu da bir basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasında, “Esra’nın davasına taraf olduğumuz için bugün buradayız. Bizler başka Esra’lar ölmesin desek de, 2017’nin ilk dokuz ayında erkekler 211 kadın ve kız çocuğunu öldürdü yine. Üstelik koruma kararlarına rağmen öldürülüyor kadınlar. Kadınların yaşadıkları en ağır mağduriyet olan öldürülmeleri sonrası bile suç kadına yükleniyor. Katillerinin suçları görünmez hale getirilip, üstüne bir de iyi hal indirimi getirilerek aklanmakta ya da etkisiz cezalar almaktadırlar. Kadın cinayetlerinin çoğu önceden karar verilip tasarlanarak işlenmektedir. Âşıktım, kıskandım, öfke patlaması yaşadım gibi gerekçelerle işlenen cinayetlerin tahrik indirimine girmesi başka cinayetlerin işlenmesine cesaret vermekte, erkeğin kadını tasarlayarak öldürmesine verilecek cezayı azaltmaktadır” denildi.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN