Kasaplar Odası’ndan AVM’lerde kurbanlık satışına tepki

Kasaplar Odası’ndan AVM’lerde kurbanlık satışına tepki

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, AVM’lerin kurbanlık satmasına tepki gösterdi

Vatandaşların kurbanlarını kestikleri yerlerde veteriner olmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, ”Vatandaşlarımızın kurbanlarını kestirdikleri yerde veteriner olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ruhsatları olan yerlerde kesmelerini tavsiye ediyoruz. Resmî olan yerlerde veteriner bulunuyor. Hijyen kurallarına riayet ediliyor. Vatandaşlarımızın etlerini dolaba koyarken poşetten çıkarmaları gerekiyor. Poşetle dolaba konulan etler bozuluyor, yeşilleniyor, yenmeyecek hale geliyor. Bu kurallara dikkat edilmesi gereklidir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kurban fiyatları canlı baskül olarak 20-23 TL arasında, küçükbaşta bin 300 - 2 bin TL arasında değişiyor” dedi."AVM’lerin kurban satışına karşıyız" diye ifade eden Çıkar, “AVM’lerin kurban satışına karşıyız. Taksitli kurban satışı yapıyorlar. Vatandaşımızın kurbanlarını görerek alması gerekiyor. AVM’lerde bin kalem mal satılıyor. Kurbanı satmasalar da olur. Benim üreticim, besici üyelerim bir sene emeğini veriyor, emeğinin karşılığını kurban bayramında almak istiyor. Marketlerle rekabet etmemesi gerekiyor” diye konuştu.

BALIKESİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN