Kaymakam Aydın “Eğitim bir ekip işidir”

Kaymakam Aydın “Eğitim bir ekip işidir”

BENGİ Projesi kapsamında Kaymakamı Şeref Aydın, Kaymakam Refiki Berker Çırak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu Havran Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti

Kaymakam Aydın “Eğitim bir ekip işidir. Bu yüzden zaman zaman bir araya gelerek kendimizi değerlendirmemiz gerekmekte, sarf ettiğimiz emeklerin bir hedefe yönelik olması elde edeceğimiz başarıları somutlaştıracaktır. Eğitimcilerin en önemli özelliğinin bireyi keşfetmek olduğuna inanıyorum. Günümüzde öğrencilerimizin bilgiye ulaşmak gibi bir sorunu kalmamıştır lakin kendilerini keşfetmekte ki sıkıntılar yüzünden istemedikleri alana yönlenip hayatlarının en güzel yıllarını heba edebilmektedir. Öğrencilerimizin hedeflerini netleştirmesine yardımcı olarak motivasyonlarını en üst seviyeye çekebilmeliyiz. Temel hedefimiz erdemli bireyler yetiştirirken, kendilerini gerçekleştiren bireyleri topluma kazandırmak olmalıdır. Öğrencilerimizin bizleri rol model aldıkları unutulmamalıdır.” dedi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Söbüoğlu “Kökleri eskiye dayanan bir okulun okul kültürünü oturtması çok önemli, eğer bizler bu kültürün oluşmasını sağlayabilirsek yapacağımız çalışmalarda kalitenin artacağından da emin olabiliriz. Öğrencilerimizin akademik başarıları yakalaması aynı zamanda sorumluluk sahibi, kendine, ailesine, insanlığa faydalı bireyler olması için elimizden geleni yapmalıyız.”Kaymakam ve beraberindekiler 12. sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Gelecek planları ve hedefledikleri mesleklere yönelik bilgi alışverişinde bulunan Kaymakam, kendi hayatından örneklerde vererek yapılacak tercihlerin ne denli önemli olduğunu insan hayatını nasıl etkileyebileceği üzerinde durdu. Sınıfları ziyaretinden sonra okulun diğer bölümlerinde de öğrencilerle sohbet eden Kaymakamı Aydın son olarak şunları söyledi: “Her türlü sorunda bizlerle iletişime geçilmesini rica ediyorum. Bizlerin, geleceğimiz olan sizler için her tür desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.” dedi.

BALIKESİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN