Tağşişli zeytinyağı iddialarına açıklama

Tağşişli zeytinyağı iddialarına açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlere verilen zeytinyağında tağşiş (karışım) yapıldığı iddiaları ülke gündemindeki yerini korurken, bir açıklama da, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci’den geldi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 40 yıllık zeytin ve zeytinyağı üreticisi ve Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, iddiaların zeytinyağı üreticisine büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Olayı kınayan Semerci, “Bölge zeytinyağı üreticilerinin en önemli meselelerinden bir tanesi de tağşiş konusudur. Geçtiğimiz haftalarda, askeriyenin zeytinyağı kullanmasıyla ilgili alınan kararların gereği olarak, verilen yağlarda, üzülerek söylüyoruz ki, ciddi bir tağşiş söz konusuymuş. Burada hiçbir vicdanın, vatanı savunmak için askere giden çocuğumuzun yemeğine, sağlığa aykırı bir yağın konmasını kabul edemeyeceğini düşünüyorum. Türk askerine, Türk insanına yapılan büyük bir ihanet olarak değerlendiriyorum bu durumu. Ortaya çıkması, tespit edilmesi ve hatta sonucunda da, tespit edilen yağların tekrar piyasaya değil de imha yoluna gidilme söylentisi önemli bir adımdır. Yapılması gereken bir adımdır. Devletin denetimleri her ne kadar yoğun bir şekilde devam ediyorsa da, maalesef kötü niyetli kişiler bu iyi niyeti kötüye kullanıyorlar. Bu durum, zeytinyağı üreticisine vurulan büyük bir darbedir. Üreticinin büyük zahmetlerle tarlalarından topladığı ürünleri başka bir yağ ile tağşiş etmek, üreticinin o ürününü ucuzlatmak demektir. Bizler, tarlada ayak izi eksilmeyen üreticiler olarak, bu sıkıntılar karşısında son derece üzülüyoruz. Üzüntünün dışında da bu ayıbı lanetliyoruz. Sabahın 5’inde tarlasına gidip ürününü toplayan o kadının hakkını sen bu şekilde gasp etmeye çalışırsan, sem hem kendine, hem bu ülkenin insanına, hem üreticiye ihanet etmiş olursun. Bu bizim onaylayamayacağımız ve hatta lanetleyeceğimiz bir olaydır. Umarım ki, denetimler daha da artar ve hiç kimsenin emeği karşılıksız kalmaz. Bunun dışında da, Türkiye bu yıl çok kaliteli bir yağ sezonu yaşıyor. Tüm tüketicilerin bu yılki yağdan edinmelerini, kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Zeytinyağı kalite yarışmaları olacak yakın zamanda. Türk zeytinyağlarının bu yıl çok önemli başarılar elde ettiğini göreceksiniz. Çünkü bu yıl ürünümüz çok çok kalitelidir” dedi.Bilindiği üzere, Balıkesir’in Bandırma ve Edremit Körfezi yöresinde Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının önemli bir kısmını oluşturuyor. Balıkesir yöresindeki ağaçlardan toplanan zeytinlerden elde edilen natürel zeytinyağları, her yıl dünya çapında düzenlenen kalite yarışmalarında birinciliği elden bırakmıyor.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN