6 ülkeden katılımcılar Bartın’da buluştu

6 ülkeden katılımcılar Bartın’da buluştu

Bartın Üniversitesi’nde turizm çalışanlarına dil öğretmek amacıyla yürütülen Avrupa Birliği (AB) projesinin kapanış toplantısı, 6 ülkeden katılımcılarla gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” adlı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Erasmus Plus projesi kapsamında İtalya, Avusturya, Norveç, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan’dan katılımcılar yer aldı. İngilizce olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, projenin önemine değinerek “Mentalk projesine 2014-2020 yılları arasındaki dönemde AB Bakanlığı’nın Erasmus Plus ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği” projeleri kapsamında desteklediği bir stratejik ortaklık projesidir. Stratejik ortaklık projelerinin amaçları arasında yenilikçi yaklaşımlar ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını artırmak; ayrıca eğitimin kalitesi ve kapsamını yenilemek ve artırmak suretiyle kişilerin mesleki gelişimini teşvik etmek de yer almaktadır. Bu doğrultuda, 2015 yılında başlayan Mentalk projesi ile kırsal bölgelerde turizm sektöründe çalışan erkek öğrencilere yönelik bir öğretim metaryali, rehber kitap ve bir platform geliştirildi. Proje kapsamında yapılan bu çalışmaların hızla küreselleşen dünyamızın bir gereği olarak ülkemize ve bölgemize faydalı olacağını umuyorum.” dedi.Ateşe Maier: “Türkiye ve Avusturya önemli iki ortaktır”Toplantıda Türkiye ve Avusturya arasındaki ticaret ortaklığına değinen Avusturya Ticaret Ateşesi Christian Maier, “Türkiye’de Avusturya’da turizme odaklanmış iki ülkedir. Nüfus ve yüz ölçümü bakımından birbirinden oldukça farklı iki ülkedir. Nüfus ve yüz ölçümünü ele aldığımızda Türkiye Avusturya’dan nerdeyse 10 kat daha büyüktür. Ancak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere baktığımızda her iki ülke arasında verimli bir işbirliği kuvvetli bir şekilde devam etmektedir. Ticaretimiz her sene artarak devam etmektedir. Bunda turizmin önemli bir payı bulunmaktadır. Her yıl 500 bin Avusturyalı Türkiye’ye turizm amaçlı gelmektedir. Turistler ile geliştirilecek samimi ve sıcak ilişkiler oldukça önemlidir. Ne kadar dil bilirseniz o kadar çok turist sizi ziyaret edecektir. Bu projede bundan dolayı önemli bir yere sahiptir.” diye konuştu.Proje yürütücüsü Neslihan Köse ise yapılan çalışmalardan bahsederek, “Proje kapsamında oluşturulan dil öğrenme içerikleri, öğretim materyalleri ve çevrimiçi platform projenin potansiyel tüm paydaşlarıyla paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.

BARTIN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN