Altunköprü Türkmen Şehitler anıtı açılıyor

Altunköprü Türkmen Şehitler anıtı açılıyor

Türkçe Konuşan Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Kerkük’ün Altunköprü İlçesinde bulunan şehitler anıtının açılışına katılacak

Irak’ta 25 yıl önce yaşanan Altunköprü katliamında yaşamını kaybeden 102 Türkmen’in hatırası anıtlaşıyor. Altunköprü katliamının 25. yılında Türkmen İşadamı Ömer Köprülü tarafından yeniden inşa edilen Kerkük’ün Altunköprü İlçesinde bulunan şehitler anıtının açılışı 28 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Anıtın açılışı Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Kerkük Milletvekili Erşat Salihi tarafından himaye edilen törenle yapılacak. Törene Irak’ın yanı sıra Türkiye ve Türk Dünyası’ının dört bir yanından katılım sağlanacak. Türkmen İşadamı Ömer Köprülü için manevi anlamı yüksek olan anıtın bulunduğu kabristanda Ömer Köprülü’nün ailesinden abisi Ahmet Köprülü ve yeğenleri Turan ve Atilla Köprülü bulunuyor. Irak’ta gerçekleşecek etkinliklere Türkçe Konuşan Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan’da katılacak. Türk medyasından da birçok gazeteci tören için Irak’a gidecek.Proje ile ilgili açıklamada bulunan Türkmen İşadamı Ömer Köprülü, "Ben ailesinden, milletinden 102 canını kaybetmiş iliklerine kadar bu acıyı hisseden bir işadamıyım. Türkmen Milletinin bir evladı olarak Altunköprü şehitlerimizin aziz hatırası önünde bu anıtı yapıyoruz. Yine Altunköprü’de bir okul yapılması ve Kerkük’de de Türkmenler için bir anıt için çalışmalarım var. Bizler Türkmeneli’nin hizmetkarlarıyız. Herkes taşın altına elini sokmalıdır" dedi.

BARTIN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN