Amasra’da dev dalgalar dolguyu alınca tarihi eserler ortaya çıktı

Amasra’da dev dalgalar dolguyu alınca tarihi eserler ortaya çıktı

Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman da eski Geçici Çöp Toplama alanında Hafriyat atıklarının üzerine yapılan dolgunun altında kalan tarihi eserler oluşan büyük dalgalar nedeniyle açığa çıktı

Ocak ayında meydana gelen şiddetli fırtına sonrası meydana gelen dev dalgaların Yıktığı Dolgu alanlarının altından çıktığı iddia edilen Tarihi eserlerin zamanında hafriyat atıkları ile bölgeye getirildiği iddia edildi.Amasra’da yaşayan Erdal Abanoz, “Büyük Fırtınanın olduğu gün buraya geldim dev dalgalar vardı sabah olduğunda fırtına Küçük limanda ağır tahribat yapmıştı. Hatta Geçici Çöp toplama alanına ulaşımı sağlayan dolgu yol çökmüştü. Burada daha önceden görmediğim sütun ayakları mermer işlemeli taşlar ve bu gün lavabo tabir ettiğimiz tezgah ortaya çıkmıştı. Bunları ben buldum ve zarar vermesinler diye gücümün yettiğini ters çevirdim. Bunlar deniz tarafından fırtına sonrası karaya vurmuş değil zaten buraya dökülen hafriyatlar ile bu bölgeye getirilmiş zamanla dolgu altında kalmış tarihi eserler. Bu gördüklerimiz denizin bize bıraktıkları belki bunlardan daha fazlasını deniz geri aldı. Ben tarihi eserleri denizin getirdiğine kesinlikle inanmıyorum buraya hafriyatlar ile geliyor. Fırtına sonrası yol çöktüğü için müze araçlar ile bu bölgeye giremedi yol yapıldığında tarihi eserleri alacaklar diye biliyorum’’ dedi.Yetkililerden alınan bilgiye göre bahse konu tarihi eserlerin yetkililerce incelendiği fırtına nedeniyle göçen yolun tamiratına başlanması durumunda Müze ekiplerinin eserleri müzeye getireceği ifade edildi.

BARTIN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN