Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan işkence iddialarına yanıt

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan işkence iddialarına yanıt

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) zanlılarına işkence yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı

Başsavcılıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan soruşturmalarla ilgili olarak, bazı sosyal medya platformları üzerinden gerçek kimlikleri ifşa edilmeksizin hakkında soruşturma bulunan şüphelilere yönelik işkence iddiaları ortaya atılmış ise de bahse konu iddialar asılsız olup, resmi şikayetler hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır. FETÖ/PDY soruşturmalarında bugüne kadar sadece 2 kişi ifadeleri sırasında benzer iddialarda bulunmuş olup, bu iddialarla ilgili derhal soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Bugün itibariyle benzer iddiaları içeren şikayet dilekçesi de aynı şekilde işleme alınarak soruşturma başlatılmıştır. Belirtilen iddialara ilişkin olarak yürütülen soruşturmalarda işkence ya da şiddete konu hiçbir delil tespit edilememiştir. Sosyal medya platformlarında paylaşılan şüphelilere yönelik işkence ve şiddet iddiaları, soruşturmalarda görev alan çalışanların moral ve motivasyonunu bozmaya ve halkta algı oluşturmaya yönelik olup FETÖ/PDY soruşturmaları diğer tüm kamusal soruşturmalar gibi, Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar, yürürlükte bulunan anayasa ve kanunlar çerçevesinde titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

BARTIN/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN