Başkan Akın, SMMMO üyeleriyle buluştu

Başkan Akın, SMMMO üyeleriyle buluştu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Üyeleri ile birlikte kahvaltı programında bir araya geldi

Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleşen programda Başkan Cemal Akın, oda yöneticilerinin hem talep ve önerilerini dinledi, hem de Bartın Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi olarak daha yaşanılabilir bir şehir oluşmak için birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bartın Irmağı’nın kanalizasyondan kurtulması, hava kirliğinin çözülmesi ve su bulanıklığı, su kesintisi, su eksikliğinin giderilmesi gibi çok önemli 3 sorunu çözüme kavuşturduk. İlimizin en büyük hibeli projesi olma özelliğine sahip Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi ile Bartın Irmağı, her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtarıldı. Ayrıca bu proje ile İnkumu tatil beldemizin en büyük sorunlarından bir tanesi olan kanalizasyon sorununu da ortan kaldırdık" dedi.Bir diğer önemli çalışmanın alternatif su hattı olduğunu ifade eden Akın, "Şükürler olsun ki Çayır Köyü’nde bulduğumuz suyu 11 km taşıyarak ilimize kazandırdık. İlimiz için büyük önem arz eden bir diğer konu ise hava kirliliğiydi. 29 Aralık 2010 tarihinde aldığımız Belediye Meclis kararı ile 2012 yılında başlatılan doğalgaz çalışmaları yüzde 98 civarında bitmiş durumda. 20 binden fazla vatandaşımız bu hizmetten faydalanıyor. Büyük ölçüde bu sonunda önüne geçmiş olduk. Tabi doğalgaz çalışmaları sırasında bozulan yol ve kaldırımları da sil baştan yeniliyoruz. Bugüne kadar 400 km aşkın yol, 600 km aşkın da kaldırım çalışması gerçekleştirdik" diye konuştu.Araç ekipmanı da her geçen gün kuvvetlendirdiklerini dile getiren Akın, "2009’dan bugüne 8 milyon 500 bin lira değerinde araç ve makine yatırımı gerçekleştirdik. Ulaşım Hizmetleri Binamızı ve İtfaiye Müdürlüğü binamızı da Sanayi Bölgesi’ne taşıyarak daha iyi şartlar altında çalışmasına imkan sunduk. Park ve Bahçeler Müdürlüğü binamızda kısa bir süre sonra Sanayi Bölgesi’nde hizmet vermeye devam edecek. İnkumu Yeni Mahalle’nin ardından İskele Mahallesi’nde de üst yapı yenileme çalışmalarını başlattık. Bu yaz çok daha güzel bir görünüm kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.Son olarak Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Parkı Projesinin de Mayıs ayı itibariyle tamamlanacağını söyleyen Akın, "Kültürel, sosyal ve sportif anlamda da çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bugün itibariyle açmış olduğumuz kurs, sosyal etkinlik ve spor kulüplerinden 2 bin 500 vatandaşımız hizmet alıyor. Tüm bu çalışmalar siz değerli halkımızla yapmış olduğumuz istişarelerde ortaya çıkıyor. İlimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyor, Üretken Belediyecilik anlayışı ile halkımıza her anlamda hizmet vermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BARTIN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN