BÜ Rektörü Uzun: “Üniversitemizi proje üretim merkezine dönüştürme gayretindeyiz”

BÜ Rektörü Uzun: “Üniversitemizi proje üretim merkezine dönüştürme gayretindeyiz”

Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğünce düzenlenen ‘Proje Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Rektör Prof

Dr. Orhan Uzun, “Üniversitemizde üretilen proje sayısını ve niteliğini arttırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.Proje Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Kaygın, koordinatörlüğün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise üniversitenin proje üretme doğrultusundaki genel durumundan bahsederek, “Kalite süreçlerinde sürekli iyileşme mantığı önemlidir. Yani bugün dünden daha iyi olmalı, yarınımız da bugünden daha iyi olmalıdır. Asla iki günümüz aynı olmayacak anlayışıyla her gün üzerine ekleyerek çalışmalıyız. Üretilen proje sayısının ve niteliğinin artırılması gerekmektedir" dedi.“Projeleri bölgemizin dinamiklerine göre oluşturmalıyız”Rektör Uzun, akademisyenlere proje üretme konusunda bazı önerilerde de bulunarak, “Bölgemizden başlayarak projeler üretmeli, bu çalışmaların çıktılarını katma değer olarak yöre halkına sunmalıyız. Bu sayede yatırımcılarımızın ilgisini bölgemizin üzerine çekebiliriz. Üniversitemizi bu şekilde söz sahibi olan bir konuma getirebiliriz. Üniversitemizi eğer bir proje üretim merkezine dönüştürebilirsek, bu seferberliği başlatabilirsek bunun doğal sonucu olarak da başarılar birbirini takip edecektir. Çok uzun olmayan bir vadede bunu gerçekleştirebilmemiz durumunda başarılarımız katlanarak devam edecektir" diye konuştu.“Yaptığımız çalışmalarla üniversitemizi üst sıralara çıkarmalıyız”Akademisyenlerin ürettiği çalışmalarla Bartın Üniversitesini üst sıralara taşıyacağına olan inancını da dile getiren Rektör Uzun, "Üniversiteler bazı kuruluşlar tarafından çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak sıralandırılıyor. Bu sıralandırmalar genellikle Ar-Ge çalışmaları üzerinden yapılmaktadır. Biz üniversite olarak yaptığımız çalışmalarda kalite ölçütlerinde sınıflandırmalarda hızlı bir gelişme göstermemiz gerekiyor. Bu noktada Proje Teknoloji Ofisine önemli görevler düşmektedir. Proje Teknoloji Ofisi bütün akademisyenlerimizi başvurular gibi çeşitli konularda bilgilendirecek, destekleyecek ve teşvik edecektir" şeklinde konuştu.Öte yandan Bartın Üniversitesi bünyesinde 12’si tamamlanan 13 Avrupa Birliği projesi, 21’i tamamlanan 23 TUBİTAK projesi, 12’si tamamlanan 13 BAKKA projesi, 191’i tamamlanan 262 BAP projesi ve devam eden bir San-Tez projesi bulunuyor.

BARTIN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN