TKÜUGD: “Kerkük’te sinsi bir plan yürütülüyor”

TKÜUGD: “Kerkük’te sinsi bir plan yürütülüyor”

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı ve Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, Irak’ın kuzeyinde planlanan bağımsızlık referandum ile ilgili Kerkük’de de bir komisyon kurulduğunu açıkladı

Gazeteci Yavuzaslan açıklamasında, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından 25 Eylül’de referandum yapılması planlanan refaranduma Kerkük’üde sahil etmeyi planlıyorlar. En son Erbil’in Selahaddin kasabasındaki toplantıya bölgesel yönetimden Goran (Değişim) Hareketi ve İslami Toplum Partiden (Komela) katılmadı.Toplantıda referandumun 25 Eylül’de, IKBY milletvekili seçimlerinin ise 6 Kasım’da yapılmasına karar verildi.25 Eylül öncesinde muhtemelen Temmuz 2017 arifesinde Kerkük’ün IBKY katılması için ayrı bir referandum yapılabilir.Türkmen ve Arapların boykotuna rağmen süreç devam ediyor.Eylül 2017 tarihi DEAŞ’ın Musul bölgesinden temizlenmesi için öngörülen takvim ile örtüşüyor.Zaten Kerkük’te resmi kurumlarda Irak bayrağı yanında IBKY ait bayrak asılı duruyor" dedi.Güngör Yavuzaslan değerlendirmesinde referandumun bölgede yeni çatışmalara yol açabileceğini belirterek, "Tüm bu planlar Türkmen bölgeleri üzerine kuruluyor. Ne yazık ki Türkiye’de Irak ve Türkmenler konusunda yeterli kamuoyu oluşamadı" diye konuştu.

BARTIN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN