Türkiye Telafer’i unutmadı

Türkiye Telafer’i unutmadı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Irak Masası Türkiye’nin Ramazan ayında Türkmenlere yardım ettiğini açıkladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’taki çatışmalar nedeniyle Musul ve Telafer’i terk ederek Irak’ın güney bölgelerine Necef’e yerleşen Türkmen aileye gıda yardımı yapıldı. Yardım çalışmasına Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da katıldı. Yıldız, çocuklara değişik hediye paketleri de verdi. TKÜUGD Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, beraberindeki heyetle Irak’ın Necef kentine geldiğini de bildirdi.TKÜUGD, Serdar Çam’ın Necef’e bağlı Kufe Mescidi’nde cuma namazı kılarak Çam, Hazreti Ali’ye ait ev ile türbeleri ziyaret ettiğini belirtti.. Ziyareti sırsında Çam’a Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da eşlik etti. TİKA Başkanı Çam’ın terör örgütü DEAŞ’ın saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Musul ve Telaferli Türkmenlere yapılan gıda yardımı dağıtımına katıldı. Türkiye bölgede İmam Ali Misafirhanesi’nde TİKA organizasyonu ile 2 bin kişiye iftar yemeği veriyor.

BARTIN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN