Yüzmek için gittikleri koyda mahsur kaldılar

Yüzmek için gittikleri koyda mahsur kaldılar

Bartın’da yüzmek için gittikleri koyda, dalgaların yükselmesi sebebiyle mahsur kalan 9 çocuk, Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonu ile kurtarıldı

Bartın’ın Güzelcehisar Köyüne giden 2’si çocuk 9 kişi, yüzmek için iki kilometre uzaklıktaki Kızılağaç mevkiine tekneyle gitti. Akşam saatlerinde dalgaların yükselmesi ile 9 kişi, koyda mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD ekiplerinden yardım istedi. AFAD ekipleri karadan yardım için müdahale ederken, Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ekipleri de denizden çalışma başlattı. Ancak dalgaların şiddetli olması sebebiyle ekipler sarp kayalıkların olduğu bölgeye ulaşamadı. AFAD ekipleri ise mahsur kalan vatandaşlara kayalıkların üzerinden yardım malzemesi attı. Geceyi ateş yakarak geçiren 9 kişi için, sabahın ilk saatlerinde kurtarma çalışması başlatıldı. Mahsur kalanlar jet-ski yardımıyla Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına ait ’TCSG-22’ botuna çıkartıldı. Sahil Güvenlik ekipleri bota alınan çocuklara ikramda bulundu.Mahsur kalanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

BARTIN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN