Batman Havalimanı ’en komik havalimanı’ seçildi

Batman Havalimanı ’en komik havalimanı’ seçildi

Uçuş karşılaştırmaları yapan İngiltere kökenli Skyscanner adlı internet sitesinin derlemesine göre, “Batman Havalimanı” yazılış olarak, bir çizgi roman kahramanı olan Batman’i andırdığı için en komikler listesinde birinci sıraya yerleşti

Batman’da yaşayan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları da araştırmanın Batman’ın tanınması açısından etkili olduğunu savundu.Uçuş karşılaştırmaları yapan İngiltere kökenli Skyscanner adlı internet sitesi, veri tabanında yer alan dünya çapındaki on bin havalimanı içinde en komik, en kaba ve en tuhaf isimlere sahip olanları derledi. Buna göre Batman Havalimanı yazılış olarak, bir çizgi roman kahramanı olan Batman’i andırdığı için en komikler listesinde birinci sıraya yerleşti. Batmanlı vatandaşlar, söz konusu siteye olumlu ve olumsuz tepkiler gösterdi.“Bence gayet komik”Dünya çapında böyle bir araştırmanın güzel ve olumlu etki bıraktığını ifade eden Gamze Gelmez, "Bence gayet komik. Batman (Yarasa adam) ile uçmak gibi bir şey yani. Gayet doğal nasıl İngilizce kelimelerde bize Türkçe’de komik geliyorsa bu da gayet komik. Batman ismini duyduktan sonra turistler Batman’ı bu sayede gelip görmek isteyebilir. Böyle bir araştırmanın yapılması güzel turist çekmiş olur merak uyandırır" dedi."Aklımıza ‘Batman’ gelmiyor"Batman Havalimanının kendilerinde Batman’i çağrıştırmadığını belirten Tuğba Durmaz, "Ben bir Batmanlı olarak Batman lakabını doğru bulmuyorum. Batman Havalimanı denildiği zaman aklımıza Batman gelmiyor" diye konuştu.Batman’ın tarih ve medeniyet şehri olduğunu anlatan Ferhat Aygöl, "Tarih ve medeniyet kokan bir şehrimize bu şekilde nitelendirilmesi hiç hoş değil. Çocuklar üzerinde olumlu bir algı oluşturuyor olabilir. Yetişkinler üzerinde olumlu bir algı oluşturmuyor" ifadelerinde bulundu."Onlara garip gelmiş olabilir"Batman’ın, çizgi karakteri olarak kullanılmasından hoşlanmadığını söyleyen Gülişe Turan, "Araştırmalar da havalimanı olarak böyle bir sonuca ulaşmışlar. Onlara garip gelmiş olabilir ama böyle bir karakterin bizim nezdimizde pek de bir önemi yok" dedi."Daha çok turist gelir"Dünya çapında birinci olmanın iyi bir şey olduğunu, bunun daha çok turist gelmesi açısından olumlu olacağını dile getiren Celal Geyik, şunları kaydetti:"Bazı şehirlere gittiğimde arkadaşlarım, ‘Batmanlıyım’ dediğim zaman ‘Batman neresi, öyle bir şehir mi var’ diyorlar. Böyle bir araştırmanın olması güzel. Bu saye de Batman tanınmış olur. Bilmeyenlerde öğrenmiş olur. Batman’ın var olduğunu görmüş olurlar bence dünya çapında birinci olmamız iyi bir şey, daha çok turist gelir. Burayı görmüş olurlar. Biz de bu şekilde turist ağırlamış oluruz.""Ün salmış olması iyi bir şey"Bu duruma hem olumlu hem de olumsuz baktığını söyleyen Sevda Çiçeği Gönkek ise, "Batman’ın öyle ya da böyle ün salmış olması iyi bir şey ama bir yandan da Batman’ın sadece Batman (yarasa adam) olarak geçmesi de kötü bir şey, Çünkü Batman’ı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Batman’ın Güneydoğunun bir ili olarak değil de sadece bir Batman’in lakabıymış gibi görünmesi kötü bir durum" ifadelerini kaydetti.

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN