Belediye personeli, kapı kapı dolaşıp çöp poşeti dağıtıyor

Belediye personeli, kapı kapı dolaşıp çöp poşeti dağıtıyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine atanan Ertuğ Şevket Aksoy’un göreve başlamasından bu yana kentteki temizlik çalışmaları devam ediyor

Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatları doğrultusunda hareket eden Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, kentte ilk olarak pilot bölge seçilen Karşıyaka Mahallesinde kapı kapı dolaşarak çöp poşeti dağıtmaya başladı.Bilgilendirici el broşürleri sayesinde, ev hanımlarının evsel atıklarını çöp toplama aracının geliş saatine yakın bir zamanda evlerinin önüne bırakması, çöplerin düzenli, rahat toplanabilmesi için poşetlere bırakılma alışkanlığı kazandırılmasıyla tertemiz bir Batmanın hedeflendiğine dikkat çekildi. Çöp poşeti dağıtımından dolayı duygularını dile getiren mahalle sakinlerinden Müzeyyen Aksoy, “Belediyenin başlatmış olduğu uygulamayı çok anlamlı buluyoruz. Herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa tüm şehir temiz olur. Evsel atıklarımızı bizlere verilen poşetlere doldurup kapımızın önüne bırakacağız” dedi.Bu proje ile çöp poşeti bırakılan mahalleler sürekli takip altında tutulacağı ve uygulamanın diğer mahallelerde de devam edeceği belirtildi.

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN