Hayvancılara ‘küpe’ uyarısı

Hayvancılara ‘küpe’ uyarısı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, Aralık itibariyle hayvanlarda küpeleme süresinin dolacağını belirterek, küpesiz hayvanların kaçak sayılacağını ve hayvan sahiplerinin destek alamayacağını vurguladı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 4 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan ve hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getiren yönetmeliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Yönetmeliğe göre hayvanlara küpe takarak, kayıt sistemine dahil etme süresinin hafta sonunun da araya girmesiyle 29 Aralık’ta sona ereceğini belirten Durmaz, “Küpeleme sistemi Nisan’da açıldı. Aralık ayı itibariyle süre doluyor. 29 Aralık’tan sonra 3 aydan büyük buzağılara küpe takılmayacak. Bu konuda bütün üyelerimizi ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Küpe takmazlarsa herhangi bir destek alamayacaklar ve destekleme müracaatında bulunamayacaklar. Annesi küpesiz olan buzağının kendisi de küpelenemeyeceği için destekleme çıkmayacak” dedi.“Hayvanları taşıyan araca ceza kesilir”Hayvan sahiplerinin mağdur olmasını istemediklerini anlatan Durmaz, “Küpesiz hayvanların sevkiyatı da yasak. Yasa gereği küpesiz olan hayvanların sevk edilmesi durumunda ceza uygulanacak. Hayvanları taşıyan araca da ceza kesilir. Hayvan sahiplerinin bu konuda zarar etmemeleri ve mağdur olmamaları için hayvanlarına yılbaşından önce küpe taktırmaları gerekiyor. Küpeleme için yeni bir af olasılığı da gözükmüyor” diye konutu.Hayvancı Bişar Ekin ise, “Kayıtlı buzağı başına 550 TL gelir kaynağı sağlanıyor. Küpesiz olursa hem kaçak oluyor hem de kayıt dışında oluyor. Hayvanları küpelemek önemli. Sürekli kontrol altında tutuluyor. Hayvanlarımız küpeli olduğu zaman daha sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN