Kozluk’taki saldırıda yaralanan genç öğretmen hayatını kaybetti

Kozluk’taki saldırıda yaralanan genç öğretmen hayatını kaybetti

Batman’ın Kozluk ilçesinde bir şahsın uzun namlulu silahla etrafı taraması üzerine tesadüfen olay yerinden geçen ve ağır yaralanan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

Genç öğretmenin, Ekim 2016’de, 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, "Öğretmen oldum ben" sözleriyle paylaştığı öğrenildi. Yalçın’ın hayatını kaybettiği öğrenen bir arkadaşının sosyal medya hesabından paylaştığı sözler ise yürekleri parçaladı.Olay, bugün öğle saatlerinde Kozluk ilçe merkezinde meydana gelmişti. Bir şahıs, elindeki uzun namlulu silahla etrafı taramış ve olayda, tesadüfen bölgeden geçen 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, kör kurşunların hedefi olmuştu. Saldırgan, ticari bir araçla hızla olay yerinden uzaklaşmış, ağır yaralanan genç öğretmen ise bölgeye sevk edilen ambulansla İlçe Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Genç öğretmen, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, hayata gözlerini yumdu. Yalçın’ın, Ekim 2016’da öğretmen olarak Batman’a atandığı ve sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” sözleriyle paylaştığı öğrenildi.Yürek yakan paylaşımYalçın’ın, hayatını kaybettiğini öğrenen Muhammed Ancu adlı arkadaşının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise yürekleri burktu. Ancu, paylaşımında şu sözlere yer verdi:“11 Ekim 2016 tarihinde, ‘Öğretmen Oldum Ben’ diyerek sevincini tüm sevenleriyle paylaşmıştı. Memleketim Batman’ın Kozluk ilçesine atanmıştı. Yüzlerce kilometre yol katedip, ailesinden ayrı, öğretme sevgisiyle geldiği okulda, öğrencilerinin karnelerini verdikten sonra evinin yolunu tuttu. Tatil geldi! Koşarak valizini hazırlayıp, ilk görev yerinde yaşadıklarını, ayrı kaldığı ailesiyle paylaşacaktı -belki- Öğrencilerini, bizleri, şehrimizi. Öğretmenliğin güzelliklerini, zorluklarını anlatacaktı. Bunların hiçbirini yapamadan, olaylardan habersiz, sırf o yoldan geçti diye, ‘kör kurşunun kurbanı oldu.’ Hedef başkaydı, kurban başkaydı, hedef şaştı. Kurban Aybuke öğretmen oldu. Öğretmendi o, öğretmen mekanın cennet olsun öğretmen Aybuke.”

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN