Sason’da 26 gence damızlık düve dağıtıldı

Sason’da 26 gence damızlık düve dağıtıldı

Batman’ın Sason ilçesinde, “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında 26 genç çiftçiye 5’şer adet olmak üzere toplamda 130 adet damızlık düve hibe edildi

Tarım ve Orman Bakanlığının başlatıldığı “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında, damızlık düve almaya hak kazanan 26 genç çiftçiye, ilçe girişinde düzenlenen törende kura ile her çiftçiye 5’şer adet 30’ar bin lira değerinde hibe düveleri imza karşılığında veteriner hekimler tarafından kontrolleri yapılarak teslim edildi. Dağıtım töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyyüp Aktaş, dağıtılan damızlık düvelerin gen çiftçiler için yeni bir gelir kapısı açtığını belirterek, düvelere düzenli bakıldığında 3-5 yıl içinde ailelere yeterli bir geçim kaynağı olacaklarını ifade etti. Dağıtılan düvelerin takibini yapacaklarını belirten Aktaş, “Daha önce proje kapsamında başvuran ve projeden yararlanmaya hak kazanan 26 genç çiftçimize gelen düvelerimiz veteriner hekimlerimizin kontrollerinin ardında teslim ettik. Bu proje ilçemizde hayvan gelişimine katkı sağlayacaktır. Hibe almayı hak kazanan genç çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN