Vali Pehlivan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü mesajı

Vali Pehlivan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü mesajı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Vali Pehlivan mesajında şu ifadelere yer verdi:“Dünya üzerindeki milletlerin devletlerin değişik muhteviyata haiz milli marşları vardır bunların bazıları övgü, bazıları ülkelerine yönelik methiye niteliğindedir. Bizim milli marşımız ise “ İstiklal Marşı ” olup aziz milletimizin kahramanlık destanıdır. Milletimizin tarihini milli şuurunu, ruhunu, ideallerini, hedeflerini yansıtan takdire şayan bir eserdir. İstiklal Marşını hakkıyla anlamak, özümsemek için milli mücadele yıllarının çok iyi bilmek idrak etmek gerekir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ’İstiklal Marşı’’ mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği cansiperane mücadelesini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşı’mız Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek nesillere milli şuur ve manevi güç kaynağı olmuştur. Ülkemiz milleti ve devleti ile işte bu şuurla dün olduğu gibi bu günde şer odaklarına, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı kararlı mücadelesini sürdürmektedir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde, kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde canlarını bu vatan için feda eden, kanlarını bu kutsal topraklar için akıtan aziz şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi ve İstiklal Marşımızın milli şairi Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anıyor; hayatta olan Harp Malulü ve Gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum.”

BAYBURT/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN