Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışması

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışması

Bozüyük Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “40 Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması” gerçekleştirildi

Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Okul Müdürü Murat Gümüş, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Murat Gümüş “İslam medeniyetimizin önemli bir geleneğidir. Çeşitli konularda 40 Hadis-i Şerif derlemek ve ezberlemek, bu derlenen ve ezberlenen hadisi şerif faaliyetleri tarih boyunca kültürümüzde kıymetli bir yere sahiptir, iltifat görmüştür. Okulumuzda bu geleneği yaşatmak adına 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışmalarına devam etmektedir. ‘İlim iltifata tabidir, iltifat görmeyen meta zayidir’ demiş ecdadımız. Ecdadımızın söylediği bu söz uyarınca bizleri her konuda olduğu gibi bu konuda da destekleyen Bozüyük Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı da huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.Okul Müdürü Gümüş’ün konuşmasının ardından okulun ilahi korosu tarafından ‘Gül Ahmedim’ ilahisi seslendirildi. Sırası ile 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencileri arasında yarışmalar yapıldı. Yarışmaların sonunda 5. sınıflarda Muhammet Yusuf Tıkız, 6. sınıflarda Esmanur Akkurt ve 7. sınıflarda Mücahit Aktaş adlı öğrenciler birinciliği elde etti. Programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken yarışmalara katılan 30 öğrenciye Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bisiklet hediye edildi. Bisikletleri öğrencilere Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru hediye ederek öğrencilere başarılarının devamını diledi. Ayrıca yarışmalara katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

BİLECİK/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN