Şanlı tarihin anlatıldığı konferansta salonlar doldu taştı

Şanlı tarihin anlatıldığı konferansta salonlar doldu taştı

Bilecik Belediye Başkanlığı, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ortaklığında bu sene 2’ncisi düzenlenen ’’Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nda" şanlı tarih anlatıldı

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun ikinci gününde Usta Sunucu Serdar Tuncer’in moderatörlüğünde ünlü tarihçiler Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Yavuz Bahadıroğlu ve Prof. Dr. Bülent Arı konuşmacı olarak katıldı. İzleyicilerin yoğun ilgiyle takip ettiği ve alkışladığı konferansta Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve Kayı Boyu’nun tarihi yanı sıra güncel konular ele alındı.Sempozyumda açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bu sempozyumla geçmişi yad ettiklerini belirterek,“Gerçekten Bilecik diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan bir şehir. Bunları simgesel olarak anlatma anlamında göreve geldiğimiz ilk günden itibaren geçmişiyle övünen geleceğe emin adımlarla yürüyen marka bir şehir oluşturma hedefiyle yola çıktık. Allah’a çok şükürler olsun ki bugün bu şehrin oluşumunu hep birlikte gerçekleştirdik. Sempozyumumuz kapsamında bu konuları ele aldık ve gerçekten Bilecik’in mayasına uygun bir tartışma ve değerlendirme imkanı bulduk. Hem geçmişimizi yad ettik, hem bugünümüz ile dertlendik hem de geleceğimize de ümitle baktık. Bu güzel anları ve güzel bilgileri bizlere ulaştıran değerli konuşmacılara teşekkür ediyorum. Bu toplantıya anlam kazandırdığı için sizlere teşekkür ediyorum ve her zaman dediğimiz gibi, hep birlikte daha iyiye daha güzele” ifadelerini kullandı.Osmanlının şanlı tarihinden bahseden ve sempozyumun açılış konuşmasını yapan Moderatör Serdar Tuncer ise; bu sempozyumda ecdadı konuşacaklarını belirtti. Tuncer, “ Tarihte mazisi bizim kadar şanlı bir millet daha yok. Bununla iftihar edebiliriz. Ancak o şanlı mazisiyle bizim kadar kavgalı bir millet daha yok. Bu iki ucu bir arada barındırıyoruz. Son zamanlarda Osmanlıya, İslamiyet’e artan bir ilgi, bilgi, çoğalan tv programları, artan dizilerle ecdadımızı merak eder hale geldik. Kim olduklarını tam bilmesek de kim olmadıklarını biliyoruz. Bu gün burada ecdadımızın kim olduklarını iyi bilen insanlar var birazdan onlar sizlerle olacak. Biz kim olduğumuzu hatırlamıyoruz, ama dünyanın dört bir yanında bizim kim olduğumuzu unutmayan birçok mazlum, mağdur insan var. Geçmişte koca imparatorluğu kuran ecdadımızı bugünün insanına nasıl anlatacağız? Bugün kim olduğumuzu hatırlama derdine düşeceğiz” dedi.Konferans sonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmacılar ve moderatör Serdar Tuncer’e, çeşitli hediyeler takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.Etkinlik, vatandaşların konuşmacıların kitaplarını imzalaması ve fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

BİLECİK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN