28 Şubat mağdurları mahkeme kararını değerlendirdi

28 Şubat mağdurları mahkeme kararını değerlendirdi

28 Şubat dönemine ilişkin yargılanan sanıklardan 21’inin müebbet hapis cezasına çarptırılmasının ardından, dönemin mağdurları kararı değerlendirdi

28 Şubat dönemine ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davada aralarında İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Kemal Gürüz’ün de bulunduğu 21 sanığa müebbet hapis cezası verilmesinin ardından dönemin mağdurları, vicdanlarının bir nebze olsun rahatladığını söyledi. 28 Şubat sürecinde sürekli gözaltına alınıp, işkenceye maruz kalan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı ve Ulucami imamı Mücahit Çelik, mahkeme kararının tarihe geçecek bir hadise olduğunu ifade etti."O günlerden bugünlere verilen karar gerçekten bizleri fazlasıyla mutlu etti"Mahkeme kararının kanayan vicdanları rahatlattığını dile getiren Çelik, "28 Şubat diye anılan o talihsiz dönemin devamından bugüne kadar milletin umutla beklediği karar çıktı. Bin yıl sürecek dediler ama elhamdülillah bu karar kısa vadede tarihin çöp sepetine konuldu. Müslüman kardeşlerimiz o günün zor şartlarından kurtulup bugün çok rahat nefes alıyor. Zira ben din görevlisi olarak o kötü günleri hatırladığım zamanlar özellikle çocuklarımızın camiye gelememeleri söz konusu idi. Ama bugün hükümetimiz çocuklarımıza dini eğitimi öğretme adına ücretler ödeyip çocuklarımızın dini bütün yetişmelerini sağlıyor. O günlerden bugünlere verilen karar gerçekten bizleri fazlasıyla mutlu etti. Biz bu kararı sonuna kadar destekliyoruz ve kim olursa olsun cezasını çekmelidir. Zira bu şahıslar vaktinde çok acılar çektirdiler ve yaptıkları da yanlarına kar kalmadı. Verilen karar kanayan vicdanları rahatlattı" dedi.28 Şubat döneminde 6 yıl cezaevinde kalan avukat Nihat Buğrahan ise mahkeme kararını yeterli görmediklerini ancak bunu bir başlangıç olarak kabul ettiklerini ifade etti. "28 Şubat sadece bir günün adı değil, bir dönemin, bir devrin adıdır" diyen avukat Buğrahan, "Dün itibariyle yargılamanın ilk ayağı sona erdi. Yargılananlardan 21’i müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 28 Şubat malumunuz işin sadece asker boyutu değildi işin içerisinde siyaset, ekonomi ve sermaye ayağı vardı. Karar her ne kadar yeterli olmasa da biz bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. 28 Şubat izlerinin hala devam etmesi nedeniyle bu kararın etkileri neler olur onun üzerinde durup düşünmek gerekir. Çünkü bugün ceza almış 21 kişinin ve ceza alacakların müsebbibi olan ve hala o dönemden cezaevlerinde yatan insanlarımız var. Bu kardeşlerimizin de akıbeti ne olacak diye sormamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

BİNGÖL/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN