AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Yeni sistemle büyük gelişmeler yaşanacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Yeni sistemle büyük gelişmeler yaşanacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle büyük gelişmelerin yaşanacağını söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesinde 10. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen öğrenci buluşmaları programına katıldı. 5 Nisan 1994 Ekonomik Kriz, 28 Şubat Post-Modern Darbe, Şubat 2001 Ekonomik Kriz, 27 Nisan e-muhtıra, 15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsünün mevcut sistemin ürünleri olduğunu aktaran Yılmaz, "16 Nisan’da mevcut sistemle, getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi arasında tercihte bulunacağız” dedi.Yeni sistemin kabul edilmesi halinde büyük gelişmelerin yaşanacağına dikkat çeken Yılmaz, "Birincisi yeni sistemde özellikle istikrar sağlanacak ve bu da beraberinde ekonomik refah getirecektir. İkinci olarak demokrasi güçlenecek ve vesayetçi yapıla tasfiye edilecek. Üçüncü olarak birliğimiz ve huzurumuz güçlenecek” diye konuştu.Bingöl için iki önemli önceliklerinin olduğuna ifade eden Yılmaz, “Bunlardan birincisi daha güzel bir şehir ortamı ve yaşanabilir bir şehir, ikincisi de istihdam alanları oluşturmak. İstihdam alanlarını kamu ve özel sektör teşebbüsleriyle gerçekleştireceğiz. Tekstil kent projemiz bitmek üzeredir. İŞGEM projemiz devam ediyor. SÜTAŞ, 2017 yılı içerisinde temel atacak. SÜTAŞ’ın Bingöl’ü tercih etmesinde üç önemli faktör rol aldı, birincisi güçlü bir üniversitemizin olması, ikincisi yol projelerimiz, üçüncüsü de havalimanıdır” ifadelerini kullandı.Üniversitelerin kalkınma fonksiyonuna sahip olduğunu da vurgulayan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin ciddi bir kampüse dönüştüğünü ve her yıl üniversiteye 30 milyonluk ilave yatırım yaptıklarını, üniversitenin Bingöl’de adeta bacasız bir sanayi haline geldiğini kaydetti.Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, “Bakanımızın üniversitemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize çok katkıları oldu. Her zaman kendisini yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Üniversite olarak kültürel faaliyetleri çok önemsiyoruz. Özellikle bu tür faaliyetleri her zaman ifade ettiğim gibi ikinci bir üniversite olarak görüyoruz. Dersin hocalarına her zaman ulaşabilme imkanı olur, ancak dışarıdan buraya gelenleri bir daha yakalama şansımız olmayabilir. Bu nedenle bu tür etkinlikleri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.17- 24 Nisan tarihleri arasında üniversite de 100’e yakın yayınevinin katılacağı kitap fuarı düzenleyeceklerini aktaran Rektör Çapak, 4-5 Mayıs tarihlerinde ise “Mevlânâ Hâlid-i Bağdadi ve Hâlidiliğin Bingöl Çevresi Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum gerçekleştireceklerini aktardı.

BİNGÖL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN