Başkan Barakazi, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Başkan Barakazi,  mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Seçim vaatleri arasında yer alan ve daha sonra ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan birçok yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, muhtarların desteği ile sorunlara köklü çözümler üreteceklerini ve el birliğiyle Bingöl’ü kalkındıracaklarını söyledi

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla belediye Kültür merkezinden bir araya geldi. Mahallelerin sorunlarına ilişkin muhtarları dinleyen Başkan Barakazi, çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu.Çalışmalar kapsamında doğalgaz çalışmasından dolayı bozulan yolların onarılmaya başlandığını ifade eden Başkan Barakazi, “Saray Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmaları tamamlandı. Şehit Mustafa Gündoğdu, Kültür, İnalı ve Simani mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Selahaddin Eyyübi ve Recep Tayyip Erdoğan mahallelerinde çalışmalara başlanılacak. Sanayi sitemizin iç yolları da üstyapı çalışmaları kapsamında asfaltlanacak. Yiğitbaşı köyü sınırlarında bulunan Çotla yaylasındaki su kaynaklarını değerlendirmek için de çalışıyoruz” dedi.Çöp gazını enerjiye dönüştürmek için çalıştıklarını vurgulayan Barakazi, “Şehir merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerimizden toplanan çöpleri de katı atık depolama tesisinde toplayacağız. Muş ve Elazığ’ın Karakoçan ilçe belediyeleri, çöplerini Bingöl’e göndermek istiyor. Buralardan gelecek çöplerle birlikte hali hazırda aştığımız kotayı daha da yükselterek, çöpten sızan metan gazını enerjiye dönüştüreceğiz” diye konuştu.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Kültürhan Projesi’ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Barakazi, “Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi ve yanında bulunan eski şeker fabrikası yıkılarak, büyük bir alan üzerinde yapılması planlanan ‘Bingöl Kültür Han Projesi’ kentimizin cazibe noktalarını attıracak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Osmanlı hanlarından esinlenerek geliştirilen projede, kütüphane, sergi sarayı, kongre merkezi, sinema ve tiyatro salonu, kafe ve 40 butik dükkan yer alıyor. Proje, ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda revize edilebilecek” şeklinde konuştu.Hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Barakazi, muhtarlardan gelen soruları cevapladı.

BİNGÖL/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN