Bingöl Belediyesi, vatandaşın 970 bin TL’lik faizini sildi

Bingöl Belediyesi, vatandaşın 970 bin TL’lik faizini sildi

Bingöl Belediyesi, 7143 Sayılı Vergi Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırma fırsatından yararlanan vatandaşların 970 bin 133 TL tutarındaki vergi borcu faizlerini sildi

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresinin 27 Ağustos’ta sona erdiği belirtildi.7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun’u kapsamında su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, reklam, ecri misil, harçlar ve ücretler, atık su alacaklarının yeniden yapılandırıldığı belirtilen açıklamada, “Fırsat kapsamında belediyemize müracaatta bulunan 3 bin 28 kişinin 4 milyon 983 bin 188 TL tutarındaki borcu yapılandırıldı. Düzenleme kapsamında 970 bin 133 TL tutarındaki faiz silindi” denildi.Açıklamada, “Devlete olan su, vergi, prim, trafik cezası gibi tüm borçlar için vatandaşa yeni bir hak daha tanındı. Süresi biten yapılandırma için 4 ay daha zaman verildi. Bu süreçte belediyemize vergi borcu bulunan vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetle duyurular yapılmış, yapılandırma fırsatından yararlanmak için müracaatta bulunan tüm vatandaşlarımıza gerekli kolaylıklar sağlanmıştır. Maliye Bakanlığınca tanınan süre kapsamında görevli personelimiz hafta sonu da mesai yaparak, vatandaşlarımızın borçlarını yapılandırdı. Yapılandırma kapsamında peşin ödemelerin yanı sıra 2’şer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme imkanı sağlandı. Süreç sonu itibariyle 3 bin 28 kişinin 4 milyon 983 bin 188 TL tutarındaki borcu yapılandırıldı. Düzenleme kapsamında 970 bin 133 TL tutarındaki faiz silindi” denildi.

BİNGÖL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN