Bingöl’de TEOG’da 51 öğrenci soruların tamamını doğru cevapladı

Bingöl’de TEOG’da 51 öğrenci soruların tamamını doğru cevapladı

Bingöl’de ikinci dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 51 öğrenci, 120 sorunun tamamını doğru cevapladı

Her iki sınavda da soruların tamamını yapan bir öğrenci de Türkiye birincileri arasına girdi.Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem TEOG sınavında kentin Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyledi. Engin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sena Akuş’un TEOG sınavlarında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdiğini dile getirdi. İl genelinde 51 öğrencinin de 120 sorunun tamamını doğru cevaplandırdığını kaydeden Engin, "26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2. dönem TEOG sınavına il genelinde 4 bin 444 öğrencimiz katıldı. Sınav sonrası okullarımızla yaptığımız görüşmelerde başarının çıkabileceğini bekliyorduk. İlimiz bütün derslerde ilk defa hem genel ortalamada hem de ağırlıklı ortalamada Türkiye ortalamasının üstüne çıktı. Bu da Bingöl’ün hedeflediği başarıya emin adımlarla ilerlediğinin göstergesidir. Hedefimiz ilimizi Türkiye’de ilk 10 il arasına sokmaktır. TEOG sınavının yapıldığı ilk yıllarda ilimiz 69. sırada iken, şuan 20-25 bandı arasına girmiş durumda” dedi.

BİNGÖL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN