Bir aylıktı 878 kişinin öldüğü depremden kurtuldu, yaşama tutunmayı bırakmadı

Bir aylıktı 878 kişinin öldüğü depremden kurtuldu, yaşama tutunmayı bırakmadı

Bingöl’de henüz 1 aylıkken 1971 yılındaki 878 kişinin öldüğü depremde enkaz altında kalıp 3 gün sonra kurtarılıp, yanlış iğne sonucu engelli kalan Sait Yıldız, demircilik yapan babasına yardım ederek yaşamını sürdürüyor

Bingöl’de 22 Mayıs 1971 yılında 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde 878 kişi hayatını kaybetmiş, 700 kişi ise yaralanmıştı.O depremde enkaz altında kalıp 3 gün sonra kurtarılan biri de olay tarihinde 1 aylık olan şimdi ise 47 yaşına giren Sait Yıldız. Yıldız, 1 aylıkken depremde enkaz altında kalıp 3 gün sonra bulunmuş ve yapılan iğne ile iki bacağını kaybetmesine rağmen yaşama tutunmuştu. Evlenip 2 çocuk babası olan Yıldız, babasına uğraştığı demircilik işinde yardım ederek yaşamını sürdürüyor. Devletten maaş alarak geçimini sağlayan Yıldız, babasının yanında çalıştığında ise kazandığı parayı harçlık olarak kabul ediyor. Yıldız, “1971 yılındaki Bingöl depreminde enkaz altında kaldım ve yapılan iğnelerin ardından çocuk felci geçirdim ve bu şekilde kaldım, hayatımı yaşamaya devam ediyorum. Gözümü açtığımda kendimi bu şekilde tanıdım ama hayata hiçbir zaman küsmedim. Ben hiç okul görmedim ama 80’li 90’lı yıllarda okuma yazma programları vardı. Oradan öğrendim okuma ve yazmayı. Gazeteler, kitaplar falan derken okuma yazmayı tam anlamıyla öğrendim. Onun ardından ilkokul ve ortaokul açık öğretim okuyarak diploma aldım” dedi."Engelli olarak mücadeleyi bırakmadım"Her zaman hayat ile mücadele verdiğinin de altını çizen Yıldız, “Hayatla iç içe yaşamayı öğrendim. Tabi hayatta zor yanlarımız var tabi. Ben kendim bir engelli olarak mücadeleyi bırakmadım, kendimi bitirmedim. Gönülden, ruhtan ve bedenden bu mücadelemi devam ettirdim. Hiçbir şey kendi kendine olmaz, her şeyin bu hayatta bir mücadelesi vardır” diye konuştu."Devlet maaş veriyor, babam harçlık"16 yıl boyunca da babasına yardım ettiğini dile getiren Yıldız, “Babamın mesleği demircilik. Geçmiş yıllarda bir motorum vardı, dönemin valisi bana hediye etmişti. 13 yıl boyunca o motorla sanayiye gidip geliyordum. Babama bu şekilde yardımcı oluyordum. Babam bilemesini yaparken, bende demirleri sanayiye götürüp tamir ettirdikten sonra getiriyordum, hala da öyle yapıyorum ama eskisi kadar değil. Bununla hem işimi yapıyordum hem de kendimi topluma kazandırdım, bir yerimin olduğunu ispatladım. Devletimiz bize sosyal yardımlar vermeye başladı, maaş almaya başladım. Babamın yanında harçlık alıyorum, geçimimi bu şekilde yapıyorum” ifadelerini kullandı.Yıldız’ın arkadaşlarından Mahmut Artukaslan ise, “Sait kardeşimiz, kendisini Bingöl’de sevdiren, saydıran ve topluma kazandıran kişilikli bir kardeşimizdir. Kendisini 20 yıldır tanıyorum, pes ettiğini görmedim. Bingöllüler olarak kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz” diye konuştu.

BİNGÖL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN