Öğrencilerden "Engel Tanımıyoruz" projesi

Öğrencilerden "Engel Tanımıyoruz" projesi

Bingöl’de üniversite öğrencileri hazırladıkları "Engel Tanımıyoruz” projesi kapsamında, engellilere engelsiz bir gün yaşattı

Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ‘Engel Tanımıyoruz’ projesi hazırlayarak, özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engellilerle engelsiz kafede bir araya geldi. Öğrenciler ile engelliler balon patlatma, dama gibi çeşitli oyunlar oynadı. Garson elbisesi giyen bazı engelliler ise çay ve pasta servisi yaptı. Daha sonra öğrenciler ile engelliler şarkılar söyleyip, halay çekerek eğlenceli bir gün geçirdi.Engelliler ile bir araya gelmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten öğrencilerden Neşe Pişmişoğlu, “Bugün Rehabilitasyon merkezi öğrencileri ile engelsiz kafede projemiz nedeniyle bir buluşma ayarladık. Onlarla birlikte çok güzel vakit geçirdik. Halaylar çekilip, şarkılar söylendi. Böylelikle bu engelli kardeşlerimizin neler yapabileceklerini öğrendik. Onlar adına çok güzel bir gün oldu bizlerde çok mutlu olduk” dedi.Eğitim gören engellilerin, engelsiz bir gün yaşadığını aktaran rehabilitasyon merkezi müdürü Ekrem Arıkız ise merkezde eğitim gören bireylerin toplumun farklı alanlarında kendi sosyal yaşamlarını geliştirmek için böyle bir etkinliğin düzenlendiğini kaydetti.Gün boyu etkinliklere katılan engellilerde, mutluluklarını dile getirdi.

BİNGÖL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN