Ucuz ayakkabı, ayakkabı tamircilerini etkiliyor

Ucuz ayakkabı, ayakkabı tamircilerini etkiliyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Abdullah Yıldırım, imitasyon ve ucuz ayakkabıların sektöre girmesiyle mesleklerinin bitme noktasına geldiğini söyledi

Vatandaşın ucuz ve imitasyon ayakkabıları tercih etmesi nedeniyle ayakkabı tamirciliği eski günlerini arar oldu. Genç ilçesi Cumhuriyet caddesinde 24 yıldır kendi iş yerinde ayakkabı tamirciliğiyle uğraşan Abdullah Yıldırım, kalitesiz, ucuz ayakkabılar sebebiyle tamir işlerinde azalma olduğunu aktardı.Ucuz ve imitasyon ayakkabıların satılmasından dolayı ayakkabı tamirciliğinin sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Yıldırım, "Vatandaşların daha çok ucuz ayakkabıları tercih etmesinden dolayı kimse tamire ihtiyaç duymuyor. 45 yaşımdayım. 10 yaşından bu yana babamın yanında öğrendiğim bu ayakkabı tamirciliğiyle uğraşıyorum. Eskiden vatandaşlar ayakkabısı hasar görünce getirip tamir ettiriyordu. Artık imitasyon ayakkabılar ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor. Bu ayakkabılar da tamir olmadığı için eskiyince tamir gereği duyulmuyor, atılıyor. Eskiden bu kadar kalitesiz, ucuz ayakkabı yoktu. İnsanlar ayakkabı tamircilerine daha sıklıkla geliyordu. Ucuz imitasyon ayakkabılar arttığı için bu işin bir pek geleceği kalmadı. Biz de bu işin son çalışanlarıyız. Zaten çırak da yetişmiyor. Bu iş bizimle beraber unutulup gidecek" dedi.Ayakkabı alırken dikkat edilmesini isteyen Yıldırım,insanların 3-5 ay giyip atarım düşüncesinden vazgeçmesini isteyerek hem israfı önlemlerini hem de ayak sağlının önemine varmalarını gerektiğini anlattı.

BİNGÖL/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN