(Özel) Hizan’ın taş evlerine büyük ilgi

(Özel) Hizan’ın taş evlerine büyük ilgi

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı taş evlerden oluşan köyler fotoğraf sanatçıları ve gezginler tarafından büyük ilgi görüyor

Çoğu, derin vadiler arasındaki yamaçlara kurulu çok katlı tarihi taş evlerden oluşan köyler, son zamanlarda yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Köylerdeki taş evlerin sonbahar renkleriyle bütünleştirdiği eşsiz manzaralar özellikle doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gruplar halinde Hizan’a gelen gezginler ve fotoğraf sanatçıları çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak taş evlerin ve ilçenin tanıtımına da katkı sağlıyor.“Hizan doğası ve taş evleriyle Türkiye’de nadir bulunan bir yer”Hizan Fotoğrafçılar Derneği (HİFOD) Başkanı Mahmut Özdemir, son yıllarda Hizan’a ve özellikle köylerdeki taş evlere fotoğraf sanatçıları tarafından büyük ilgi duyulduğunu ifade etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelerek Hizan’ı fotoğraflamak isteyen fotoğraf sanatçılarına rehberlik ettiklerini ve yardımcı olduklarını belirten HİFOD Başkanı Mahmut Özdemir; “Hizan’da yaklaşık 10 yıldır fotoğraf çekiyorum. Özellikle Hizan’ın taş evleri fotoğraf konusunda çok iyi malzeme veriyor. Bizde özellikle sonbahar mevsiminde doğal ve rengarenk ortamı taş evlerle beraber fotoğraflıyoruz. Buraya dışarıdan da çok fotoğrafçı geliyor. Onlara da yardımcı oluyoruz. Onlarda bu konuda bir özveri içerisindeler. Hizan doğası ve taş evleriyle Türkiye’de nadir bulunan bir yer. O yüzden Türkiye’nin hemen hemen her yerinden fotoğrafçılar burayı ziyaret etmekteler. Özellikle Hizan manevi konuda çok iyi bir yerde. Bizde bugün yine elimize fotoğraf makinelerimizi aldık. Dışarıdan gelen misafir arkadaşlarımıza da yardımcı olarak onlarla beraber Hizan’ın köylerini gezerek taş evlerini fotoğraflamaya çalışıyoruz” dedi.“Taş evlerden oluşan köylere hayran kaldım”Hizan’ın taş evlerini ve doğasını fotoğraflamak için İstanbul’dan gelen fotoğraf sanatçısı Abdullah Tezer, Hizan’daki doğal güzelliklere hayran kaldığını söyledi. Tezer, “Türkiye’nin çeşitli illerini elimden geldiğince fotoğraflamaya çalışıyorum. Ülkemizin güzel manzaralarını, doğasını ve insanlarını fotoğraflıyorum. Arkadaşlarımın daveti üzerine Bitlis’e geldim. 2-3 günden beri Bitlis ve ilçelerini fotoğraflıyorum. Şuanda Hizan’ın Uzuntaş Köyü’ne geldik. Taş evleri manzarasıyla birlikte bozulmamış çok güzel bir yer. Halkı çok güzel ve misafirperver. Köyün taş evleri harika görüntü veriyor. Hizan’ın hemen hemen her bölgesinde taş evler çok güzel. Taş evlerden oluşan köylere hayran kaldım” şeklinde konuştu.

BİTLİS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN