Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması

Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bu yıl 26’ncısı düzenlenen Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması etkinleri kapsamında gece mehteran gösterisi, havai fişek ve dilek feneri gösterileri yapıldı

İlçenin Yukarı Çarşı Meydanında mehteran takımı konseri ile başlayan etkinler, daha sonra vatandaşlar mehteran eşliğinde yaklaşık 3 kilometre yolu yürüyerek, Van Gölü kıyısındaki mendireğe kadar geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu şunları söyledi, “Bu güzel Ağustos akşamında birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, dostumuza, düşmanımıza sergilemek için geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık bin yıl önce bu topraklara, tam da bu tarihlerde girdik. Sultan Alparslan otağını 22, 23, 24, 25 Ağustos’ta kurdu. Buradan başlayan cenkle Anadolu bizlere vatan oldu. Ahlat gerçekten çok mübarek, çok kutsal bir yer. Ahlat bir doğa, tarih ve kültür şehri. Bunu bir arife günü telakki edin. Çünkü gerçek kutlamalarımız yarın başlayacak” dedi.Konuşmanın ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesinin mehtaran takımı burada bir konser verdi. Ardından havai fişek gösterileri yapıldı. Vatandaşlar tarafından dilek fenerinin uçurulması ile program sona erdi.

BİTLİS/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN