Ahlat’ta bitkisel çay satışları arttı

Ahlat’ta bitkisel çay satışları arttı

Kış aylarında hastalıklara karşı vücudun direncini artırmak amacıyla hazırlanan karışımlardan oluşan kış çayları, büyük rağbet görmeye başladı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yıllardır aktarlık yapan Mesut Uzunpolat, mevsimsel hava değişimlerinden dolayı vücut direncinin düştüğünü ve bu zamanlarda da bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olduğu düşünülen bitkilerden demlenen çaylara rağbetin artığını söyledi. Havaların soğumasıyla vatandaşların bitki çaylarına yönelmesinden kaynaklı aktarlarda iş yoğunluğunun artığını belirten Uzunpolat, bitki karışımlarından hazırlanan kış çaylarının grip, nezle ve öksürüğe iyi geldiğini anlatarak, “Ihlamurun birçok özelliği var. Bağışıklık sistemine faydası olan ve kış çayı karışımı için de olmazsa olmaz olan bir bitkidir. Şu anda kilogramını 90 TL’den satışa sunduğumuz ıhlamur, genelde 7,5 TL’lik hazırladığımız paketlerde daha çok satılıyor. Tabi özellikle bu mevsimde arı ürünleri, yani propolis ve polen karışımlı ürünler de rağbet görmektedir" dedi.

BİTLİS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN