Ahlat’tan Amerika’ya tepki

Ahlat’tan Amerika’ya tepki

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımladığı açıklamasına tepki gösterdi

Kendilerini ‘Gönüllü Şuurlu Gençler’ olarak niteleyen bir grup genç, ilçenin Yukarı Çarşı Meydanı’nda bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Gençlere, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, Ahlat Memur-Sen, İHH, bazı STK’lar ve vatandaşlar da destek verdi.Sık sık tekbir getiren kalabalık adına basın açıklamasını okuyan İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi Burak Ataş, Trump’ın hamlesiyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olmasını lanetlediklerini vurgulayarak, “Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya Arapların değil bütün Müslümanların davasıdır. ABD Başkanı Trump’ın hamlesiyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olmasını lanetliyoruz. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve ümmetin emanetidir. Ey İsrail ve zalim Yahudiler şunu bilin ki bırakın Kudüs’ü başkent yapmayı Tel Aviv’i bile sizlere yar etmeyeceğiz. Kudüs bütün Müslümanların kırmızı çizgisidir” dedi.Basın açıklamasından sonra yapılan duanın ardından kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı.

BİTLİS/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN