BEÜ Senatosundan Donald Trump’ın kararına kınama

BEÜ Senatosundan Donald Trump’ın kararına kınama

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Senatosu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını kınadı

BEÜ Senatosundan yayımlanan kınama mesajında, “1967 yılında Doğu Kudüs’ü işgal eden İsrail’in 1980 yılında kentin doğu ve batısını başkent olarak ilan ettiği kararı; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nce, 1949 Cenevre Sözleşmesine aykırı bulunarak geçersiz sayılmıştır. Gerçekleşen ilhak sonrası yıllarda uluslararası toplum tarafından kabul edilmemesine rağmen İsrail Devleti, işgal durumundan vazgeçmemiş ve Müslümanlar aleyhine Kudüs kenti üzerinde tasarrufta bulunmaya devam etmiştir. Gerek Müslüman kamuoyu gerekse uluslararası camianın büyük bir bölümü, Filistin-İsrail sorununun çözümünü beklerken Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bu durumu görmezden gelerek Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıdığını ilan etmiştir. Uluslararası hukuka ve teamüllere aykırı bir şekilde alınan bu kararla Filistin halkı özelinde tüm Müslüman toplumunun hassasiyeti yok sayılmıştır. Filistin ve İsrail çatışmasının odağında yer alan Kudüs ile ilgili bu karar, iddia edildiğinin aksine barışa hiçbir şekilde hizmet etmeyeceği gibi toplumsal çatışmaları derinleştirme tehlikesi taşımaktadır. Bitlis Eren Üniversitesi olarak gerek uluslararası camia, gerekse Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan bu kararı kınıyor, bu talihsiz karardan vazgeçilmesini temenni ediyoruz” denildi.

BİTLİS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN